tag:blogger.com,1999:blog-3045839306366979494.post676871055031890952..comments2023-08-12T07:02:33.908-07:00Comments on GASTRONOMÍA DE TODO EL MUNDO/GASTRONOMY FROM ALL AROUND/GASTRONOMIE : DE LA CAZUELA A LA "PAELLA"Jaume Fàbregahttp://www.blogger.com/profile/12247885459464987736noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-3045839306366979494.post-27629928198178840322011-09-06T12:34:44.732-07:002011-09-06T12:34:44.732-07:00Be, en primer lloc ,( es el primer perque com que ...Be, en primer lloc ,( es el primer perque com que no soc massa participatiu no m’animo gaire mai a escriure…) vull agrair les bones estones que he passat i lo que he apres en aquest blog i en moltissims articles desde fa molts anys, concurs mundial de sofregits, arrossos a la cassola, sofregit, i molts altres….etc etc<br />Repeteixo. Moltes gracies per compartir . Respecte de la esqueixada que es un dels meus entrants preferits a l’estiu, en molts restaurants et posen directament daus de bacalla, ni tan sols l’esqueixen….<br />Pero el que li volia comentar es el seguent: fa temps que l’ “investigacio i recerca“ que sobre el sofregit he portat a terme de forma continuada , em va portar a comprar una cassola catalana d ‘alumini de fundicio amb antiadherent. Finalment he localitzat una autentica cassola catalana de ferro colat totalment nova.<br />I es aquí on he començat a tenir nous dubtes…. Com es cura una cassola de ferro aban s de la seva primera utilitzacio? Un diuen que amb oli d’oliva. Altres que en cap cas s’ha de fer servir olis vegetals sino greix de porc o vedella. Uns cremen al aire lliure la cassola amb el greix a dins, altres posen la cassola cap per vall a dins el forn. No se si em podrá orientar al respecte pero li agraire el que em pugui dir del tema. Moltes gracies i salutacions . Daniel ( Girona)danielhttp://danllapi63gmail.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3045839306366979494.post-49770098146563551312011-09-06T12:32:36.660-07:002011-09-06T12:32:36.660-07:00Be, en primer lloc ,( es el primer perque com que ...Be, en primer lloc ,( es el primer perque com que no soc massa participatiu no m’animo gaire mai a escriure…) vull agrair les bones estones que he passat i lo que he apres en aquest blog i en moltissims articles desde fa molts anys, concurs mundial de sofregits, arrossos a la cassola, sofregit, i molts altres….etc etc<br />Repeteixo. Moltes gracies per compartir . Respecte de la esqueixada que es un dels meus entrants preferits a l’estiu, en molts restaurants et posen directament daus de bacalla, ni tan sols l’esqueixen….<br />Pero el que li volia comentar es el seguent: fa temps que l’ “investigacio i recerca“ que sobre el sofregit he portat a terme de forma continuada , em va portar a comprar una cassola catalana d ‘alumini de fundicio amb antiadherent. Finalment he localitzat una autentica cassola catalana de ferro colat totalment nova.<br />I es aquí on he començat a tenir nous dubtes…. Com es cura una cassola de ferro aban s de la seva primera utilitzacio? Un diuen que amb oli d’oliva. Altres que en cap cas s’ha de fer servir olis vegetals sino greix de porc o vedella. Uns cremen al aire lliure la cassola amb el greix a dins, altres posen la cassola cap per vall a dins el forn. No se si em podrá orientar al respecte pero li agraire el que em pugui dir del tema. Moltes gracies i salutacions . Daniel ( Girona)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3045839306366979494.post-11922313737013344482009-09-17T03:16:08.970-07:002009-09-17T03:16:08.970-07:00Hola Jaume,
Jo fa temps que busco una cassola cat...Hola Jaume, <br />Jo fa temps que busco una cassola catalana de ferro colat però encara no hi tingut sort. Tinc la Castey i va molt be però em fa il.lusió comprar la autèntica.<br />Saps on la puc trobar? Se que serà cara però en aquest cas el preu no és el més important.<br />Espero que em puguis ajudar.<br />Salut<br />PepinPepinhttps://www.blogger.com/profile/00053641695949967935noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3045839306366979494.post-38525870469138936512009-04-18T06:54:00.000-07:002009-04-18T06:54:00.000-07:00Yo he conseguido una de un anticuario, con el fond...Yo he conseguido una de un anticuario, con el fondo oxidado. De momento la estamos "limpiando" con cepillo de alambre y luego nos han dicho que hay que curarla quemando aceite en el horno varias veces. ¿Es correcto?Anonymousnoreply@blogger.com